Nagy lépést tett a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum annak érdekében, hogy biztosan meghallja az iskoláiban tanuló mintegy 6500 diák hangját. 2020. szeptember 9-én hivatalosan is megalakult a BGéSZC Egyesített Hallgatói Önkormányzata (CEHÖK).

Az új testület feladata többek között a hatékony érdekképviselet és – bizottságain keresztül – aktív részvétel a Centrumban zajló sport-, kulturális- és tudományos életben.

Fontos, hogy a CEHÖK azokat képviselje, akikért a Centrum is van. A diákjainkat – hangsúlyozta  Varga Csaba, kancellár. Az alakuló ülésen a CEHÖK megválaszotta elnökségét. A CEHÖK történetének első elnöke Szána-Kis Patrik a BGéSZC Fáy András Technikum hallgatója.

Nagy lehetőséget kaptunk a Centrumtól, amellyel mindenképpen élnünk kell. Fő feladatomnak tekintem a 13 iskola diákjainak érdekképviseletét és természetesen nagyon fontos, hogy hagyományokat teremthessünk saját magunk számára. Éppen ezért munkám során nagyban támaszkodom majd a rendezvényszervező bizottság munkájára is – mondta el az elnök.

A járványhelyzet egy kicsit most mindent zárójelbe tett, de a munka addig sem állhat meg. Már a héten belevetjük magunkat a munkába és hiszem, hogy a CEHÖK sokat tehet azért, hogy a BGéSZC még jobb hely legyen a diákoknak – tette hozzá bizakodóan Szána-Kis Patrik, miután levetítette az újdonsült szervezet egyperces bemutatkozó kisfilmjét.