Iskolapszichológusi hálózat a BGéSZC iskoláiban

Az Érdekvédelmi Bizottság második ajánlása a hallgatók mentális egészségére, az iskolapszichológus feladatának fontosságára hivatott nagyobb hangsúlyt fektetni.

Iskoláink hallgatói létszámából kifolyólag van, ahol csak egy “negyedállású” iskolapszichológus alkalmazására van elsődlegesen lehetőség. Ugyanakkor a munkáltató nyújthat többet, mint a törvényi minimum! Az ajánlásnak köszönhetően pedig forradalmi áttörést értünk el! 

 

Az érdekvédelmi bizottság összefoglalója az ajánlásról:

Lényegesnek tartjuk, hogy minden hallgató, oktató, valamint osztály mellett álljon valaki, akihez bármilyen váratlan élethelyzetben bizalommal fordulhatunk. Az iskolapszichológus jelenlétében könnyebb jó osztályközösségeket kialakítani és az esetleges konfliktusok, traumák kezelésében feldolgozásában is szerepet játszik egy szakember, ahogy a gátlások, tanulási problémák oldásában is segítséget tud nyújtani. Ez csak néhány helyzet, melyek szakszerű kezelésében egy jó szakember elengedhetetlen.

Úgy gondoljuk, feladata létfontosságú az egészséges iskolai élet fenntartásában, a hallgatók és oktatók lelki támogatásában.

Ajánlásunk célja, hogy minden tagintézményben legyen elérhető pszichológus, akihez nyugodt szívvel fordulhatunk problémáink leküzdésében.

 

CEHÖK Kommunikáció