A Mechatronikai Szakgimnáziuma 12.B osztályos tanulója első helyezést ért el a Fővárosi Középiskolai Alkalmazói Informatikai versenyen

 

A Mechatronikai Szakgimnáziuma 12.B osztályos tanulója első helyezést ért el
a Fővárosi Középiskolai Alkalmazói Informatikai versenyen

 

Béda Bálint a BGSZC Mechatronikai Szakgimnáziuma 12.B osztályos tanulója első helyezést ért el a Fővárosi Középiskolai Alkalmazói Informatikai versenyen a II. korcsoportban a szakgimnáziumi tanulók között.

Ez az eredmény méltó befejezése a Mechában töltött éveinek, hiszen a fenti versenyen kívül az alábbi eredményekkel is büszkélkedhet:

  • Tizedikes korában a Fővárosi Középiskolai Alkalmazói Informatikai versenyen 2. helyezést ért el.
  • Tizenegyedikesként megnyerte és különdíjat is kapott a Fülemüle országos prezentáció-készítő versenyen, majd végzősként különdíjat kapott a „Tudomány ami összeköt” címmel meghirdetett, a Pécsi Tudományegyetem által szervezett versenyen.
  • A tavalyi és az idei tanévben a Pattantyús Ábrahám Nyomtatott Áramkör Tervező versenyen 22. majd 6. helyezést ért el.

Bálint aktívan részt vett a MuzixGroup Alpha1 Pro robotjának programozásában, amelynek használatát aztán több konferencián bemutatta. E témával kapcsolatosan tévés szereplései is voltak, az M5 „Tudós társaság” című és az M1 „Iskolapad” című műsorában is. Legnagyobb volumenű konferencia, ahol e témával kapcsolatosan tartott előadást, európai országokból érkezett szakértők előtt, az a CEDEFOP ReferNet 2018 Partnership forum volt.

Felkészítőtanárai: Vereb Márta, Dózsa Tibor, Kleeberg Zoltánné

 

Gratulálunk tanulónknak és felkészítő tanárainak!

 

Béda Bálint