A Budapesti Gépészeti SZC Bethlen Gábor Szakgimnáziumában a munkaerőpiac legkeresettebb ágazataihoz kínálunk képzéseket közlekedés, szállítmányozás és logisztika, közgazdaság illetve informatika ágazat keretében.
Az érettségire való felkészítés szakaszában a képzési idő 4 év (9 – 12. évfolyam), illetve az érettségi utáni szakmai képzés szakaszában 2 év. Ez utóbbi a vonatkozó jogszabályok értelmében 1 évre rövidülhet a szakmai tárgyból tett érettségi birtokában.
A nyelvi előkészítő osztály indítása segíti a magasabb szintű nyelvi képzést – felsőoktatási intézménybe 2020-tól csak nyelvvizsgával lehet felvételt nyerni. Mindhárom ágazatban a közismereti tantárgyak oktatása mellett szakmai tantárgyak tanítása is történik az adott szakterületnek megfelelően. A szakmai oktatás lehetőséget nyújt a különböző ágazatok szakmai elméleti és gyakorlati ismereteinek elsajátítására, a készségek és képességek fejlesztésére, az érettségi utáni szakképzés megalapozására vagy szakirányú felsőfokú továbbtanulás előkészítésére.
A szakmai tárgyból tett sikeres érettségi vizsgával lehetőség nyílik az adott részszakképesítést igazoló bizonyítvány kézhezvételére.
Amiért érdemes hozzánk jönni: az elméleti és gyakorlati oktatás helyben történik, projekt napok, többféle sportolási lehetőség (foci, röplabda, kosárlabda, tollas, pingpong), minden tanteremben számítógép, projektor, televízió, internet kapcsolat, Bethlen nap, gólyatábor, vízi tábor, zárt kerékpártároló, többféle tanórán kívüli program (kirándulások, múzeumlátogatás, színház), megmérettetés versenyeken, Erasmus + projektben való részvétel (Milánó, Bécs)