A Francia Motorizációs Szövetség betekintése a magyarországi autós szakképzésbe

 

A Francia Motorizációs Szövetség betekintése a magyarországi autós szakképzésbe

 

2018.05.15.-16.-án zajlott és a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum és a BGéSZC Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnáziumának közös rendezvénye, mely során a Francia Motorizációs Szövetség (ANFA Association Nationale pour la Formation Automobile) képviseletében érkezetteknek lehetőségük nyílt betekinteni a magyar autós képzésbe.

Mindez újabb állomás a Kossuth Erasmus+ nemzetköziesítési stratégiájának részeként.

A rendezvény keretében május 25.-én a BGéSZC intézményében előadások keretében ismerhették meg részleteiben a középfokú autós képzések sajátosságait Gőgh Előd (BGéSZC, Kossuth) előadásával. Ezt követően pedig Dr. Lukács Pál (Neumann János Egyetem tanszékvezető főiskolai tanár, címzetes egyetemi docens) tartott előadást a felsőfokú autós szakképzésről.

Didier André Ernest Legendre, az Université de Saint-Brieuc tagintézmény igazgatója, Louise Boissenin, az ANFA európai mobilitásokért és képzésekért felelős tisztségviselője és a résztvevő 9 fő diák számára szervezett további programokkal valamint az intézményi és céges látogatásokkal teljes összképet kaptak elsősorban szakmai, másodsorban kulturális szempontból is az említett képzési területekről.

 

 Kép(ek):