Centrumunk 2016-ban létre hozta a pályázati koordinációs csoportot, mely segíti tagintézményeket a pályázatokban rejlő lehetőségek kiaknázásában.

 

3 év alatt 3 ERASMUS+ SZAKKÉPZÉSI MOBILITÁSI TANÚSÍTVÁNYT sikerült így megnyernünk.

Ehhez a kiemelkedő eredményhez a tagintézményeink és az ott dolgozó pedagógus kollégák kiváló minőségben megvalósított külföldi mobilitásai, valamint az átgondolt megvalósítási és minőségbiztosítási folyamatok járultak hozzá. A kiválósági pályázat során a pályázóktól elvárás a magas minőség és a stratégiai tervezés. A pályázatok egyik legfontosabb része az a stratégia dokumentum, mely az intézmények nemzetközivé válásának hosszú távú, átgondolt tervezését mutatja be.

 

Eddigi eredményeink:

„Szily tanúsítvány”: 80934 € támogatás 47 kiutazó (informatika, épületgépész, elektronika)

„Kossuth tanúsítvány”: 213373 € támogatás 116 kiutazó (közlekedésgépészet)

„Eötvös tanúsítvány”: 73642 € támogatás 46 kiutazó (hegesztő, CNC)

 

A fentieken kívül számos további szakképzési mobilitási és stratégiai partnerségi pályázattal is rendelkeznek intézményeink, melyek együttes támogatása a 100 ezer €-t is meghaladja.

 

Miért fontos számunkra ERASMUS+ SZAKKÉPZÉSI MOBILITÁSI TANÚSÍTVÁNY megszerzése?

A tanúsítvánnyal rendelkező intézmények szakképzési mobilitási pályázatai az adott időszakban – a megfelelő minőség és a program szabályainak fenntartása mellett – automatikus támogatásban részesülnek. Így a mobilitási tevékenységeik biztonsággal tervezhetők lesznek a 2020-as évben és a tanúsítványuk nagy valószínűséggel meghosszabbítható lesz az új programszakaszban (2021-2027) is.

Centrumunk célja, hogy képessé tegye az intézményeit a pályázatokban rejlő lehetőségek minél szélesebb körű kiaknázására, képzésünk színvonalának emelése érdekében. Mind a 13 tagintézményünkben lehetőséget szeretnénk teremteni szakmai alapképzésben tanuló diákjaink és munkatársaink a folyamatos külföldi szakmai továbbképzéseken, összefüggő valós munkakörnyezetű, tanulmányaikat elmélyítő és/vagy kiegészítő szakmai gyakorlaton való részvételhez.