Hosszas előkészületek után büszkén mutatjuk be Centrumunk megújult arculatát!

 

A rajtvonal

Természetesen egy teljes arculati váltás kemény dió, ugyanakkor halaszthatatlan volt, hiszen az eddigi arculat nem tükrözte a Centrum törekvéseit, nem volt egységes, minden elemében megtervezett megjelenése. A cél egy modern, a Centrum tevékenységéhez és célcsoportjához igazodó arculat kialakítása, amely jelzi a Centrum azon törekvését, hogy a felsőoktatással és a piaci szereplőkkel való kapcsolatát hangsúlyossá tegye. Ebben a nehéz, de felemelő munkában volt partnerünk a Coconut Pr.

Az arculat

Az alapvető arculati elemek tekintetében az elsődleges cél az volt, hogy a Centrum gépészeti jellegét megjelenítsük. A színválasztás, a betűválasztás és a logó kialakítása is ennek a célnak lett alárendelve. A szürkéskék, a kék, a szürke és a fekete szín egyértelműen a fémhez kapcsolódik, a választott betűtípus némileg enyhíti a megjelenés keménységét és kellő komolyságot, megfelelő mértékű eleganciát is kölcsönöz a megjelenésnek. A logó kialakítása a földön, vízen, levegőben témakörhöz kapcsolódik. Megjelenik benne a fogaskerék, az út, a sín és a propeller egy kompakt kialakítású, kör alakú emblémában, mely jól mutatja a Centrum összetettségét. A logó esetén a legszembetűnőbb a fogaskerék elem, amely mintegy szimbólumaként a centrum gépészeti jellegének, a további arculat elemek esetén is visszaköszön.

 

 

A jövő

Természetesen egy szakképzési centrum nem egy új logótól és a talpas betűtől lesz új, innovatív, sikeres. Ugyanakkor hisszük, hogy a külcsín segít kihangsúlyozni a belbecset. És a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrumnak van mit megmutatnia! Jól látható ez honlapunkon, Facebook oldalunkon, vagy éppen a saját gyártású filmjeinket tartalmazó YouTube csatornánkon is, amelyek a következő napokban folyamatosan újulnak majd meg!

Jövőnk meghatározó eleme lesz a szerteágazó szakmaterületek színvonalas oktatása, a felnőttek mind nagyobb számú bevonzása iskoláinkba és folyamatosan nagy figyelmet fordítunk belső rendezvényeinkre, ahol oktatók, hallgatók, mi mind a hétezren közösen élhetjük meg, milyen is az: gépészetisnek lenni.