Ugrás a fő tartalomra

1138 Budapest, Váci út 179-183


+36-1/585-8180

Széchenyi 2020

Bemutatkozás


Földön - Vízen - Levegőben

 
Üdvözlöm minden jelenlegi és leendő diákunkat, szüleiket, pedagógus és nem pedagógus munkatársunkat, összességében minden érdeklődőt, aki továbbtanulási, vagy egyszerűen csak tájékozódási szándékkal kereste fel honlapunkat, a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum hivatalos web oldalát.

 

Intézményünket - hasonlóan a többi szakképzési centrumhoz - 2015. július 1-jén hívta életre az államháztartásról és nemzeti köznevelésről szóló törvények vonatkozó rendelkezései alapján a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A szakképzési centrumban 13 iskola található, melyek a főváros 17 telephelyén látják el oktatási, képzési, nevelési feladataikat. Elnevezésünkből is kitűnik, hogy alapvetően gépészeti szakmákat oktatunk, de több iskola választotta magának kiegészítőként az informatika profilt is.

Intézményeink gazdagon felszerelt, tágas tanműhelyekkel várják a közlekedési eszközök szerelmeseit, az épületgépészet iránt érdeklődőket, a mechatronikában, vagy az ügyviteli ismeretekben jártasságot szerezni kívánó tanulókat, de olyan kuriózumokat is kínálunk, mint a főváros egyetlen nyomdaipari középiskolája, hajózási képző központja, vagy a repülőgép szerelés oktatásában egyedüli intézménye. A részletes szakmai palettát az oktatott szakmáink menüpont tartalmazza. Az iskolák lefedik a főváros pesti oldalának kerületeit Csepeltől egészen Újpest határáig. Iskoláink többsége kiváló megközelítési lehetőséggel rendelkezik, mert a város szívében kapott helyet, mások pedig éppen arra büszkék, hogy csendes, tágas zöldövezeti körülmények között dolgozhatnak.

Sokszínűek vagyunk tehát, legalább annyira, mint az elsajátítható szakmák maguk, melyeket a nappali képzés rendje mellett, esti és levelező tagozaton is kínálunk minden érdeklődő számára. Szakiskolásaink és a szakképzésben tanulók valós munkahelyi körülmények között töltik szakmai gyakorlataikat - az intézményi külföldi kapcsolatoknak és a kiterjedt pályázati lehetőségeknek köszönhetően - sok esetben akár külföldön is.

Kérem, ne habozzon, vesse bele magát a szerteágazó szakmai kínálat alapos áttekintésébe, mert bizonyos, hogy minden érdeklődő számára tudunk olyan információval szolgálni, ami miatt érdemes volt honlapunkra klikkelnie.

Dr. Horváth Béla főigazgató


KIMIKK
Aeroplex Ltd.BKV Zrt.Fővárosi VízművekIvanics Csoport
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum

   1138 Budapest, Váci út 179-183

  • Telefon: +36-1/585-8180

   E-mail: info@gszc.hu

   OM azonosító: 203031


  2024Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum