2190 nap. Hat év. Ennyi az idő, amit együtt töltöttünk. Ez a mi 8000 fős családunk közös életének fontos pillanata. Ez a MI születésnapunk.

El sem tudjuk mondani, mennyire nehéz év van mögöttünk. Családunkat érték veszteségek, kemény próbatételek, mindennapi kihívások. De itt vagyunk, egy csendesedő járvány minden tapasztalatával, erősebben, összetartóbban mint valaha. Egy évvel ezelőtt olyan mérföldkőhöz értünk, amely mindent megváltoztatott. Az ötödik évfordulónkra egy történelmi lépést sikerült meglépnünk. A törvényi szabályozás segítségével szakgimnáziumaink technikummá váltak.

Természetesen ez nem pusztán névváltozást jelentett. Oktatóink státuszváltása, fizetésének emelése, a szakképzés teljes rendszerének gyökeres átformálása lehetőséget ad, hogy megteremtsük, amire régóta vágyunk: a szakképzés legyen a mérnökképzés előszobája! Sosem volt ilyen aktív a kapcsolat Centrumunk és a felsőoktatás között. Okleveles technikus képzéseink, közös programjaink és közös céljaink valódi karriert kínálnak hallgatóink és oktatóink számára egyaránt.

Az elmúlt hat év nagy büszkesége, hogy a piaci szereplők százai álltak mellénk és támogatnak minket, hogy a lehető legmodernebb, legpiacképesebb tudást adhassunk minden tanulónknak. Vannak nagy partnereink és vannak egészen kicsik. Vannak hatalmasok, de hisszük, hogy nem a méret számít. Mindenkinek megvan a szerepe Centrumunk életében és minden partnerünk fontos építőköve közös jövőnek.

Az elmúlt egy év tele volt eredménnyel. Soha ennyien nem jelentkeztek 13 iskolánkba. Soha ilyen mértékben nem tudtuk kiszolgállni a felnőttek képzési igényeit. Soha ennyi helyen nem tudtunk megjelenni. Ott vagyunk Facebook-on, YouTube-on, Instgram-on, Spotify-on. Ott vagyunk mindenhol, hogy elmondhassuk, megmutathassuk, a szélbe kiálthassuk: a szakképzésé a jövő!

A jeles napokon szokás a jövőbe tekinteni. Szokás születésnapi kívánságot mondani. Szokás utat mutatni magunk számára. Jövőképet, amelyben egyaránt szerepelhet a felnőttek számára induló rugalmas, rövid képzéseink sora és minden olyan újításunk, amelybe már holnap belekezdünk.

De nem ma. Időt kell szánni az ünneplésre. Meg kell tudnunk állni néha, fújni egyet. Visszatekinteni, mit vittünk véghez hat év alatt. Aztán nagy levegőt venni és folytatni a munkát, amely mindannyiunkat hajt. Az új rendszerben, egy minőségibb, emberibb, modernebb szakképzés felé.